Language:

Lisätietoa pilvipalvelusta

LogiApps-kuvituskuvat-netti-1_008-05

Pilvipalvelusta puhuttaessa käytetään usein lyhennelmää SaaS, joka tulee sanoista Software as a Service (suomeksi: ohjelmisto palveluna). Pilvipalvelu on ohjelmisto, jota käytetään internetissä selaimella tai esimerkiksi älypuhelimella. Esimerkkejä kaikkien tuntemista pilvipalveluista ovat Google Apps, Dropbox ja Facebook.

Pilvipalveluna käytettävä ohjelma toimii palveluntarjoajan palvelimella ja kaikki tiedot ovat tallennettuna palveluntarjoajan palvelimelle. Palveluntarjoaja vastaa varmuuskopioinnista, tietoturvasta ja ohjelmiston päivityksistä.

Yleensä pilvipalvelun käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Usein tarvitaan vain käyttäjätunnuksen perustaminen. Hyvä pilvipalvelu toimii monenlaisilla päätelaitteilla ja paikasta riippumatta.

Usein pilvipalveluna toimivasta ohjelmistosta maksetaan vain käytön mukaan. Esimerkiksi kuukausilaskutus voi perustua käyttäjien lukumäärään tai kuljetusliikkeen autojen lukumäärään. Koska ohjelma toimii palveluntarjoajan palvelimilla, niin tarvetta yrityksen omille palvelimille ei ole. Pilvipalvelusta ei siis koidu suuria hankintakustannuksia.

LogiApps-ohjelmiston palvelinlaitteistot sijaitsevat turvallisessa laitesalissa Jyväskylässä. Laitesalin vartiointi, sähkövarmistus, verkon kahdennus, palvelimen varmuuskopiointi ja kahdennus sekä palomuuri ovat kunnossa. Laitesalilla on seuraavat turvastandardit: TIER3, VAHTI, viestintävirasto (erittäin tärkeä tila) ja Katatri (korkea taso). Käytössä on useammasta palvelimesta muodostettu klusteri, jolloin yhden palvelimen huolto tai vikatilanne ei aiheuta käyttökatkoa. Tämä takaa sen, että asiakkaidemme tiedot ovat varmassa tallessa ja LogiApps on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Järjestelmän tavoitettavuus (uptime) on ollut yli 99.9 % vuodesta 2008 lähtien.