Language:

Ajoneuvotelematiikka

Ajoneuvon GPS-seuranta

Ajoneuvon sijaintia ja ajettua reittiä voidaan seurata Googlen karttapohjalta reaaliajassa. Kaikki ajetut reitit ja ajonopeudet tallentuvat järjestelmään ja historiatieto säilytetään. Raporttien tulostus matkalaskuja varten on helppoa. Ohjelmassa on myös mahdollista nähdä koko kaluston sijainti reaaliajassa yhdellä näkymällä.

gps-seuranta

Ajoneuvoseurantalaitteeksi on kaksi ratkaisua:

1) KULJETTAJAN ANDROID-PUHELIN TAI -TABLETTI

  • kuljettajan mobiilisovellus tallentaa tarkan sijaintitiedon puhelimen GPS-anturia käyttäen
  • toimiva ja edullinen ratkaisu

2) APLICOM-SEURANTALAITE

  • asennetaan kiinteästi autoon tai kytketään tupakansytyttimeen
  • hyvin tarkka ja luotettava seuranta

optimierung

Digipiirturin etäluku

Aplicom-telematiikkalaitteen avulla voidaan toteuttaa myös ajoneuvon digipiirturin etäluku. Tällöin Aplicom-laite kytketään digipiirturiin ja laite automaattisesti lukee digipiirturin tiedostot ja siirtää ne LogiAppsin palvelimelle.

Digipiirturin tiedostot arkistoidaan LogiAppsin palvelimella pysyvästi ja ne ovat helposti haettavissa www-selaimella toimivalla sovelluksella.

Digipiirturin etäluku helpottaa kuljetusyrityksen toimintaa monella tavoin. Lainsäädännön mukaan kuljetusyrityksen on ladattava tiedot sähköisesti kuljettajakorteilta 3 viikon välein ja piirturilta 2 kk välein. Perinteinen tapa on kytkeä digipiirturiin USB-muistitikku ja kopioida tiedostot sille, jonka jälkeen tiedostot pitää vielä arkistoida toimistolla. Jos autot ovat jatkuvasti ajossa ja esimerkiksi ulkomailla, niin kopiointi USB-tikuille ja arkistointi voi osoittautua hyvinkin hankalaksi järjestää. Joka tapauksessa digipiirturin automaattinen etäluku säästää aikaa ja vaivaa, vaikka autot kävisivätkin varikolla aika ajoin.

Kuormatilan lämpötilan seuranta

Aplicom-laitteistoilla voidaan toteuttaa myös ajoneuvon tai perävaunun kuormatilan lämpötilan seuranta. Laite lähettää lämpötilatiedon palvelimelle ja LogiAppsin toimistosovelluksella lämpötiloista saadaan ajantasainen raportti. Myös kuljettaja voi tarkastaa kuormatilan lämpötilan suoraan mobiilisovelluksella.

Alueittainen raportointi (geofencing)

Kartalle voidaan määritellä alueita ja ohjelmaan voidaan määritellä raportteja ajoneuvon alueen sisällä viettämästä ajoajasta ja ajokilometreistä. Tämä toiminto on käytössä esimerkiksi aurauskaluston ajojen raportoinnissa ja laskutuksessa.

Automaattinen ajopäiväkirja

Ajoneuvoon voidaan asentaa kytkin, josta kuljettaja voi valita ajon tyypin, esimerkiksi työajo tai henkilökohtainen ajo. LogiApps tuottaa automaattisen ajopäiväkirjan, jossa ajoneuvon kaikki ajot on raportoitu ajon tyypin mukaan, jolloin jokaisesta ajomatkasta nähdään ajoon lähtöaika ja -paikka, ajon päättymisaika ja -paikka sekä ajokilometrit.

Suojatut ratkaisut

Aplicom-laitteet voidaan myös toimittaa IP67-suojatussa kotelossa, jolloin ne voidaan asentaa myös ajoneuvon ulkopuolelle tai perävaunuun. Laitteisiin on myös saatavilla jopa 4000mAh akku, jolloin ne voivat toimia jopa viikkoja itsenäisesti ilman ulkoista virtalähdettä.

Lisätietoja Aplicom-laitteista

www.aplicom.fi