Language:

Ajojärjestely ja kuljetusprosessi

LogiApps-kuvituskuvat-netti-1_004Kuljetustilaus

Kuljetustilauksen syöttäminen järjestelmään onnistuu nopeasti, jolloin tallennetaan tiedot asiakkaasta, kuljetusajankohdasta, nouto- ja toimitusosoitteesta sekä kuljetettavasta tavarasta. Asiakkaille voidaan myös antaa rajoitetut käyttäjätunnukset ohjelmaan, jolloin he voivat itse tallentaa kuljetustilaukset järjestelmään.

LogiAppsiin on myös toteutettu rajapintoja ulkoisiin järjestelmiin, jolloin kuljetustilaus tuodaan automaattisesti toisesta järjestelmästä.

Ajojärjestely

Ajojärjestelyssä kuljetus aikataulutetaan ja sille valitaan auto sekä kuljettaja. Ohjelma myös auttaa sopivan kuljetusreitin suunnittelussa Googlen reittiopasta käyttäen. Jakelu- tai noutotilausten reittien ja aikataulujen suunnitteluun voidaan myös käyttää LogiAppsin reittien optimointia.

Lisätietoja optimoinnista »

LogiAppsissa on havainnollinen kalenterinäkymä, josta koko kuljetusliikkeen ajot näkyvät yhdellä silmäyksellä. Ajojärjestelyn kalenterinäkymää voi tarkastella autoittain, perävaunuittain tai kuljettajittain. Kalenterin tarkastelujakson pituutta voi vaihtaa, esimerkiksi viikko tai kolme päivää. Kalenteriin voi myös tallentaa muistiinpanoja. Kuljetustehtäviä voidaan siirtää kalenterissa hiirellä vetämällä.

kalenterinäkymä

Ajojärjestelyssä voi hyvin olla kymmeniä tai jopa satoja ajoneuvoja. Autot ja kuljettajat voidaan jakaa ryhmiin, jolloin esimerkiksi jokaisella ajojärjestelijällä voi olla näkyvillään vain oma ryhmänsä.

Kalenteria voi selata ja kaikki kuljetustiedot säilyvät järjestelmässä, jossa joidenkin asiakkaidemme osalta kaikki kuljetustiedot ovat tallessa jo lähes kymmenen vuoden ajalta.

LogiApps-kuvituskuvat-netti-1_008-05Mobiilisovellus

Ajojärjestelijä välittää kuljettajille tiedot kuljetustehtävistä. LogiApps tarjoaa tähän useita vaihtoehtoisia ratkaisuja:

  • kuljettajan Android-mobiilisovellus mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonvälityksen toimiston ja kuljettajien välillä ja onkin suositeltu tapa kuljettajan sovellukseksi
  • kuljettaja voi käyttää LogiAppsia myös internet-selaimella
  • ajomääräykset voidaan lähettää myös tekstiviestillä

Navigointi

Erityisesti jakelukuljetuksissa voi olla apua mobiilisovelluksen mukana tulevasta navigoinnista. Kuljettaja voi käyttää navigointia kuljetuksen edetessä, jolloin autossa ei välttämättä tarvita erillistä navigaattoria – pelkkä Android-puhelin tai tabletti riittää. Ajojärjestelijän määrittelemä reitti löytyy valmiiksi kuljettajan laitteesta, jolloin osoitteita ei tarvitse erikseen syöttää.

LogiApps-kuvituskuvat-netti-1_009-03Kuljetustiedot laskutuksen käyttöön viipymättä

Kun kuljetus on suoritettu, kuljettaja täyttää raportin ja kuljetus voidaan siirtää laskutukseen. Rahtikirja voidaan skannata mobiilisovelluksella, jolloin toimistolla ei tarvitse odottaa paperisten rahtikirjojen palautumista ennen laskun tekemistä.

Myyntilaskut voidaan tehdä ja tulostaa LogiAppsista. Laskuaineisto on myös mahdollista siirtää taloushallinto-ohjelmistoon, josta laskut voidaan tulostaa tai lähettää verkkolaskuna, ja ne siirtyvät myyntireskontraan.

Tuettuja taloushallinto-ohjelmia ovat mm. Heeros, Lemonsoft, Logica Sonet, Passeli, Procountor, ProE, Talenom Online, Visma Nova, Visma Netvisor ja Visma Fivaldi. Ohjelma on myös Finvoice-yhteensopiva. Tarvittaessa teemme siirtotiedostomuunnoksen muihinkin taloushallinto-ohjelmiin.