Servrar och informationssäkerhet

Systemet LogiApps används i webbläsaren eller med en Android- eller Apple-mobilenhet. 

Det krävs inte att kunden skaffar egna servrar för att börja använda programvaran, programmet är kostnadseffektivt och fungerar oberoende av plats. 

LogiApps-programvarans serverhårdvara finns i ett säkert datacenter i Jyväskylä. Datacentralens bevakning, säkerställande av el, dubblering av nätverk, säkerhetskopiering och dubblering av servrar samt brandväggen är i skick. Datacentralen har följande säkerhetsstandarder: TIER3, VAHTI, Transport- och kommunikationsverket (mycket viktig lokal) och Katatri (hög nivå).  

Ett kluster som består av flera servrar används, vilket gör att service eller fel på en server inte orsakar avbrott. Detta garanterar att våra kunders data är säkra och att LogiApps är tillgängligt dygnet runt varje dag på året. Systemets nåbarhet (uptime) har varit över 99,9 procent sedan 2008. 

LogiApps kan dock installeras som en applikation som fungerar på kundens egna servrar. Denna lösning lämpar sig särskilt för aktörer som själva vill hantera sina servrar, såsom statsförvaltningen, storföretag eller försvarsmakten.