M. Korkiakoski Oy

”LogiAppsin suunnittelijat ovat selvästi olleet kuljetusalalla mukana ja osanneet kuunnella hyvin asiakasta” 

Tero Korkiakoski, M. Korkiakoski Oy

Raahelaisella M. Korkiakoski Oy:llä on noin 20 säiliöautoa ja se tarjoaa kuljetuspalveluita pääasiassa kemian- ja metalliteollisuudelle Pohjoismaissa 

Tytäryritys Korella Oy tarjoaa sahateollisuuden sivutuotteiden ja valmiin puutavaran kuljetuspalveluja sekä erilaisia tilausrahtipalveluja 

”Etsimme ratkaisua prosessien hallintaan, koska kaikki oli ennen niin sekaisin. Tieto ei kulkenut ja tiedon siirtäminen yhtiön sisälläkin oli hirveän työlästä. Nyt, jos vaikka ajojärjestelijä sairastuisi, tai autoon tulisi vika, niin ei ole enää arpapeliä, siirtyykö tieto varmasti vai ei. Tieto on pilvipalvelussa tallessa ja tiedonkulussa on katkeamaton ketju. 

Aiemmin aina kuun vaihteessa, kun autot saattoivat olla pitkin Suomea, piti joskus metsästellä melko pitkäänkin niiden rahtikirjoja. Kollega suositteli LogiAppsia, kun näki minun tuskani ja sanoi, että eihän tuosta tule mitään. Muitakin vaihtoehtoja oli pöydällä, mutta kokonaiskustannus ratkaisi valintamme, ja se että LogiApps on niin kohdennettu tähän kuljetushommaan. Tässä oli parhaat palikat. 

LogiAppsin tekijät ovat osanneet miettiä, mitä kuljetusala tarvitsee – siellä on juuri ne oikeat palikat eikä mitään ylimääräistä. Nostan insinööreille hattua! He ovat selvästi olleet kuljetusalalla mukana ja osanneet kuunnella hyvin asiakasta. 

Kustannussäästöä tuli heti useiden työpäivien verran kuukaudessa 

Ohjelmiston käyttöönotto onnistui hyvin. Monta päivää poistui heti ensimmäisessä kohtaa turhaa työtä, millä on rahallistakin merkitystä. Se kiire ja stressi – aivan älytön härdelli – lähti LogiAppsin avulla pois, mitä arvostan kaikkein eniten. Nyt meidän ei tarvitse pyöritellä paperisia rahtikirjoja täällä toimistossa enää ollenkaan, kun kuljettajat kirjaavat ajot suoraan järjestelmään. 

Ohjelmisto on hyvin yksinkertainen käyttää. Kaikki kuljettajatkin ovat oppineet sen nopeasti käytännössä. Meillä on hoidettu kirjaukset ihan puhelimella ja tähän asti se on toiminut hyvin. Nyt otettiin uusiin autoihin tabletit ja kiinteät seurantalaitteet käyttöön. 

Meille tämä on ollut kannattava investointi. En kyllä ymmärrä, miten tätä hommaa on voitu edes tehdä ilman tuollaista toiminnanohjausjärjestelmää. Ohjelma on vähentänyt myös ajojärjestelijän työtä, kun enää ei tarvitse olla koko aikaa soittelemassa kuljettajille, vaan hän näkee kartalta, missä he liikkuvat ja paljonko työaikaa on jäljellä. Ajojärjestelijä pystyy sen perusteella suunnittelemaan reittiä ja aikataulutusta. Tämä poistaa turhaa soittelua. LogiAppsista näkee esimerkiksi, paljonko ajopiirturi on piirtänyt taukoa. Ja jos asiakas soittaa, milloin kuorma tulee, ajojärjestelijä näkee senkin suoraan järjestelmästä vain parin hiiren klikkauksella. Asiakaspalvelukin on siten nopeampaa. 

LogiApps tehosti kaluston käyttöä 

Ajokalenterihan LogiAppsissa on ylivoimaisen tärkeä, aivan loistava, samoin ajankäytön hallinta. Saadaan aikataulut ja viikkorytmit tehtyä hyvin ja kalusto tosi tehokkaasti käyttöön. Nakkelet ne vaan kalenteriin laskutuksia myöten, niin näet justiin, miten se menee. LogiAppsissa myös työajanseuranta on tosi hyvä. Meillä on lisäksi rajapinta tilitoimiston ja LogiAppsin välillä, joten tilitoimistolla on heti tieto käytössä niin palkanmaksuun kuin laskutukseenkin. Näistä on saatu viiveet poistettua, kun tieto tulee koko ajan reaaliajassa. 

Meillä on LogiAppsissa esimerkiksi luettelo kalustosta, kuljettajista ja huoltokirjat sekä vikailmoitukset sähköisinä. Jos kuljettaja tekee vikailmoituksen, niin se on heti tiedossa meillä toimistolla, että auto pitää saada korjaamolle. 

Ratkaisut ovat löytyneet rivakasti 

LogiAppsin kehittäjä Silvasti Software ottaa hyvin toiveitamme huomioon. Esimerkiksi tankkausvihko muutettiin sähköisesti nopealla aikataululla. Nämä ovat tällaisia pikkujuttuja, joilla on suuri merkitys. Heillä on hyvä tavoitettavuus. Aina on vastattu puhelimeen, kun on jotain ongelmaa ollut ja sieltä aika nopeasti palataan ratkaisun kanssa. On saatu hoidettua aina etänä asiat, vaikka ovat tarjoutuneet tulemaan paikan päällekin, mutta ei ole ollut siihen tarvetta. 

LogiApps sopii kuljetusliikkeelle aika lailla koosta riippumatta – siihen se on tehty. Jos on vaikka vieraita kuljettajia töissä ja tarvitsee työajan- ja kaluston seurantaa, niin siinä on kaikki palvelut heti olemassa.”